Hvordan indretter vi dit træningsprogram?

Hos Power Perfection skræddersyer vi et individuelt træningsprogram, der tager udgangspunkt i dine målsætninger. Vi kigger på din rytterprofil, og vurderer dine ’limiters’ i forhold til at nå dit mål. Træningsplanen laves i TrainingPeaks, hvor vi konstant har mulighed for at følge med i din træning og udvikling.

Bemærk forskellen på dine ’weakness’ og ’limiters’. Dine ’weakness’ er din svaghed i forhold til gennemsnittet, hvor ’limiters’ er de evner du mangler at besidde, for at nå dine mål. Dine ’limiters’ ses altså som det begrænsende for, at du kan indfri dit mål. Eksempelvis bør en triatlet med samme PowerProfile træne mindre spurttræning end en U19 rytter, idet en triatlet ikke har brug for at være eksplosiv i sine løb på samme måde som en U19 rytter har.

Hos Power Perfection tager vi udgangspunkt i netop dit aktuelle niveau, din træningshistorik og de ressourcer du har til rådighed (bl. a. tid). Den tid du har til rådighed er afgørende for, hvordan dit program planlægges. Generelt anbefaler vi travle atleter, der har under 12 timer om ugen til rådighed til træning, at den højintense træning fylder relativt mere af den samlede træningsmængde, ift. eliteryttere med en større træningsmængde.Vi lægger dog stadig vægt på, at der skal være balance mellem træningsmængde og intensitet. Forstået på den måde at, der skal en hvis træningsmængde til, for at opbygge et fundament, der er afgørende for at kroppen kan tolerere og adaptere til den træning den udsættes for.

I vores planlægning af dit træningsprogram, tager vi højde for fællestræning og andre lignende aktiviteter, som vi mener kan være et rigtig vigtigt element i træningen. Vi tror på, at træning med andre, er med til at du bliver presset hårdere end du selv ville kunne, og at det hjælper til at holde din motivation høj.

Vi opfordrer alle vores atleter til at lave styrketræning, særligt i vinterhalvåret. Uanset din alder har du gavnlige effekter af styrketræning. Din styrketræning skal sættes i system, og der skal være kontinuitet i den i gennem en periode på mindst 12 uger, hvor du træner mindst 2 gange om ugen - ellers er det spild af tid.